Od 26. travnja do 9. svibnja u Bjelovaru će se održati 21. BOK fest – festival koji njeguje i promiče kazališnu djelatnost, umjetnost i u sklopu kojega se predstavljaju izvrsne kazališne izvedbe.

Organizator BOK festa je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, a događaj je pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara koji je ove godine izdvojio najviše sredstava od povijesti održavanja, kao i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, dok je palicu umjetničkog direktora preuzeo poznati Goran Navojec.

BOK fest godinama obogaćuje kulturnu ponudu Bjelovara, a sudeći prema gužvama koje su se stvorile za kupnju karata, ova godina bit će iznimno posjećena. Razlog tome leži i u izvrsnom programskom sadržaju koji će se odigrati u Bjelovarskom kazalištu, ali u Domu kulture Bjelovar.

Kupnjom karte za predstavu, posjetitelji ujedno dobivaju i ulaz za izložbu Stephana Lupina koja je postavljena u Gradskom muzeju Bjelovar.

Uz predstave i izložbu u sklopu BOK festa organizirat će se i promocija knjige Bogdana Diklića – “Gluma bez glume”.

Posjetitelji će moći uživati u čak 12 predstava u izvedbama Tetra EXIT, Hrvatskog kazališta Pečuh, Narodnog pozorišta Sarajevo, kazališta Gavella, Bjelovarskog kazališta, Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac, Kamernog teatra 55 Sarajevo, Gradskog kazališta mladih Split i Narodnog pozorišta Beograd.

Izvor: Kulturni i multimedijski centar Bjelovar

Također će biti i 13 festivalskih popratnih događanja, a za zagrijavanje atmosfere i ove godine zaslužan će biti Bok Alfa Jukebox, koji će nastupiti 27. travnja od 21 sat u bjelovarskom paviljonu.

Dodatne informacije oko ulaznica i satnice programa možete pronaći na linku, a najbolji smještaj u okolici pronađite na našoj stranici.

Objavljeno: 22. travnja 2024.