Otkrijte hrskavu recepturu njegovanu i čuvanu desetljećima!

 

Ovoga vikenda, 25. studenog, na istoku Hrvatske, točnije u ljupkom Karancu, sve će biti u znaku “baranjskih tartufa” – naravno riječ je o sočnim i hrskavim čvarcima. Specijaliteti baranjskih domaćinstava glavni su razlog okupljanja na sajamskoj livadi pored crkve sv. Donata, gdje će više od 80 domaćih proizvođača, pretežito baranjsko-slavonskih OPG-ova predstaviti svoje proizvode.

Četrnaesti po redu “Zimski vašar” tako uistinu prikazuje duh vremena, ali i zime koju studeni polako donosi. Posjetitelji će imati priliku istražiti poznatu baranjsku kuhinju uz izvrstan jelovnik i uživati u čobancu, grahu iz glinenog ćupa, kotlovini, pečenim kobasicama i šaranu na rašljama. Sve to uz vrhunsku ponudu vina, ali i domaće rakije, poznate kao glavne “protumjere” za hladnoću!

TZ Baranje

U ponudi će biti i razne suhomesnate delicije, od kulena, slanine, kobasice, šunke, čvaraka i masti, pa sve do sireva, peciva, kolača, meda, mljevene crvene paprike, pletenih košara, drvenog kuhinjskog posuđa, suvenira i antikviteta. Pravom riječju – Zimski vašar.

Sve oči, naravno, bit će uprte u sami vrhunac događaja – Čvarakfest! Poznato natjecanje u topljenju čvaraka popraćeno pucketanjem i mirisima, najvještiji se bore za prestižnu titulu “Čvarak majstora”. Idealna pozivnica za nabavu zimnice, boravak u prirodi ili u nekoj od tradicionalnih baranjskih kuća i gospodarstva koje možete pronaći na našoj web stranici.

Raspored događaja:

  1. studenog 2023. (Karanac)

09:00h Topljenje čvaraka, sajam domaćih proizvoda, bogata gastronomska ponuda.

12:00h Proglašenje „Čvarak majstora“

Objavljeno: 23.studenog 2023