Jeste li znali kako je prije nekoliko dana, točnije 23. ožujka, Hrvatska oborila svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu?

Gradovi Osijek, Zagreb, Čakovec, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik okupili su stotine ljudi točno u podne i formirali ljudsku špagu dugu čak 2.422 metra. Ovaj događaj nagovijestio je i skora gimnastička natjecanja u gradu na Dravi.

Foto: Osijekgym.com

Osijek je poznat po svojoj dugačkoj povijesti u gimnastici. Još 1865. godine osnovano je “Pervo Društvo Gombalacah”, najstarije gimnastičko društvo u Hrvatskoj, čiji nasljednici danas uspješno vode mnoge rekreativne i vrhunske gimnastičke sekcije. Osim što je domaćin Svjetskog kupa u gimnastici već 14 godina, Osijek se također može pohvaliti najmodernijim gimnastičkim objektom u regiji, Sokol Centrom. Sve ovo čini Osijek istinskim “gradom gimnastike”. Naime, 2009. je upravo organizirano prvo izdanje Svjetskog kupa u gimnastici u Osijeku s čime je ujedno započela i prva stranica knjige Svjetskih kupova u Hrvatskoj.

Ovo FIG Svjetsko natjecanje u Challenge Cupu održat će se prema Pravilima za FIG Svjetski Challenge Cup, a okupit će gimnastičare iz cijelog svijeta.

Tako će od 4. do 7. travnja 2024., dvorana Gradski vrt u Osijeku ponovno biti epicentar svjetske gimnastike! Ovogodišnje 15. izdanje DOBRO World Cup Osijek predstavlja jedan od najbolje organiziranih turnira prema Svjetskoj gimnastičkoj federaciji. Gotovo 200 gimnastičara i gimnastičarki iz više od 30 zemalja diljem svijeta, u olimpijskoj godini, će se natjecati za prestižne rezultate u Osijeku, mnogima kao posljednja priprema pred Europsko prvenstvo u talijanskom gradiću Riminiju krajem travnja.

Hrvatsku reprezentaciju će predvoditi Tin Srbić, aktualni prvak Europe te olimpijski i svjetski viceprvak na preči. Uz njega će nastupiti i Filip Ude, olimpijsko srebro na konju s hvataljkama, te Aurel Benović, viceprvak Europe na tlu, s Markom Sambolcem, Markom Jovičićem, Tinom Zelčić, Sarom Šulekić, Tijanom Korent i Sofiom Mešter. Kvalifikacije su zakazane za četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, dok će se finala održati u subotu i nedjelju, 6. i 7. travnja.

Foto: FeelGood Weekend Osijek

Uz sportski događaj u Gradskom vrtu, DOBRO World Cup će posjetiteljima ponuditi i zanimljiv, možemo ga nazvati 3u1 događaj. Riječ je o gastro-vinsko-glazbenom festival u Parku kralja Petra Krešimira IV. – FeelGood Weekend, gdje će se održati javno izvlačenje startnih brojeva gimnastičara. Finalisti će imati priliku uživati i družiti se s gostima festivala u prekrasnom osječkom parku, koji svake godine privuče brojne posjetitelje nudeći bogatstva istočne regije – od vrhunske gastronomske i vinske ponude do izvrsne glazbe.

Podržite naše predstavnike u uvijek popunjenoj dvorani Gradski vrt, a nakon, nadamo se odličnih rezultata, slavlje će se prenijeti na ulice grada, stoga rezervirajte smještaj i pogledajte jedne od najboljih gimnastičara svijeta uživo.

PROGRAM:

5.TRAVNJA – FEELGOOD FRIDAY

17:00 – Weekend Warm-Up

18:00 – „Atomic“ JazzIstra Orchestra

20:00 – Javno izvlačenje startnih brojeva finalista DOBRO World Cupa Osijek

6. TRAVNJA – FEELGOOD PIKNIK

11:00 – Doručak i igraonica na travi; Radionice za najmlađe; Kids gym

12:00 – Brunch s nogu uz “The Morenos”

14:00 – Mid-day break uz “Uholaže”

16:00 – Zalogaj nostalgije uz “Gordana Marković & trio”

18:00 – Saturday groove uz “Swingers”

Dobro došli!

Objavljeno: 4. travnja 2024.