Turistička zajednica Zagrebačke županije ponovno će dodijeliti prestižnu nagradu za izvrsnost u turizmu pod nazivom „Ruža Zagrebačke županije“. Nagrada će biti dodijeljena u čak šest različitih kategorija, obuhvaćajući Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativne proizvode i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajne objekte te Djelatnike iz uslužnih i ostalih djelatnosti povezanih s turizmom.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju najavila je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, koja je između ostaloga istaknula kako je Zagrebačka županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija blizu metropole, obilujući kulturnim, tradicijskim i modernim manifestacijama.

Vincekovo

Izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Pored kulturno-povijesnih znamenitosti na zagrebačkom području, zeleni zagrebački prsten privlači veliki broj zaljubljenika u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Alilović je istaknula izvrsne rezultate turizma u 2023., s porastom od otprilike 14% u dolascima i 13% u noćenjima u Zagrebačkoj županiji u usporedbi s rekordnom 2022. Kontinuirani porast posjećenosti ove destinacije i povećanje broja noćenja rezultat su zajedničkih napora u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče, a priznanje „Ruža Zagrebačke županije“ upravo je namijenjena onima koji su najviše zaslužni za odlične turističke pokazatelje.

Svi zainteresirani mogu prijaviti uspješne projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu, turističke djelatnike i pojedince koji svojim radom pridonose razvoju kontinentalnoga turizma i Zagrebačke županije kao prepoznatljive turističke destinacije.

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju „Ruža Zagrebačke županije” otvoren je do 21. ožujka 2024. putem online prijavnice sukladno aktualnom Pravilniku. Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma, a svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Objavljeno: 22. veljače 2024