Klub Pickleball Nikola Tesla Croatia posvećen je promicanju i popularizaciji pickleballa u Hrvatskoj. Imenovan po izumitelju i znanstveniku Nikoli Tesli, klub ima za cilj stvoriti jedinstveno povezivanje između znanosti, inovacija i sporta.

Pickleball, sport koji kombinira elemente tenisa, stolnog tenisa i badmintona, postaje sve popularniji diljem svijeta. Osim što slavi genijalnost i doprinos Nikole Tesle čovječanstvu spajajući znanost i sport na poseban način, pickleball značajno doprinosi povezivanju brzo rastućeg sporta u SAD-u s Teslovim rodnim mjestom. Igranje pickleballa pruža prilike za poboljšanje koordinacije, brzine, agilnosti i reakcijskih vještina, dok se istovremeno uživa u društvu prijatelja i obitelji. Pravila su jednostavna, što ga čini dostupnim čak i onima koji nisu upoznati sa sličnim sportovima, a također je zabavan za sve uzraste što ga čini odličnim načinom za okupljanje obitelji i prijatelja na terenu.

 

Sve što vam je potrebno za igranje pickleballa je reket, plastična loptica s rupicama i teren s mrežom. Inspirirani Mirjanom Juras, hrvatskom iseljenicom u Viktoriji, Kanada, koja je sudjelovala na prvom turniru u Hrvatskoj održanom 24. i 25. lipnja 2023. u Makarskoj, troje entuzijasta – Marija Ružić, Dino Jelić i Ivan Milašinović, odlučili su pristupiti popularizaciji pickleballa u Hrvatskoj. Uz Pickleball club Nikola Tesla Croatia, koji je osnovan u kolovozu 2023. godine, djeluju i klubovi u Slavonskom Brodu i Zagrebu.

Dino, Marija i Ivan osnovali su Pickleball club Nikola Tesla Croatia, aktivno promovirajući pickleball u Gospiću od kolovoza 2023., uključujući integraciju u eksperimentalni program Cjelodjevna škola Osnovne škole “Milan Sekulić” u Lovincu te organiziranje turnira diljem hrvatske.

Prvi Međunarodni Pickleball Tesla Festival održat će se u Mukinjama, Plitvičkim jezerima, od 20. do 21. srpnja 2024.

Klub Pickleball Nikola Tesla Croatia nudi širok spektar aktivnosti za igrače svih dobnih skupina i razina vještina. Osim redovitih treninga, klub organizira različite događaje i druženja kako bi svojim članovima omogućio potpuno iskustvo pickleballa.

Odaberite jednu o naših kuća u Lici i posjetite Prvi Međunarodni Pickleball Tesla Festival u Mukinjama.

Objavljeno: 13. svibnja 2024.