Od 18. do 20. siječnja u Areni Zagreb, PLACE2GO, međunarodni sajam turizma, dobit će svoje jedanaesto ruho, donoseći pri tome niz novosti iz područja turizma. Na sajmu je u svim godinama sudjelovalo više od 720 izlagača iz čak 39 zemalja.

Kao i svake godine, tako će i ove biti prisutan B2B i B2C segmenti, a poseban naglasak stavljen je na poslovne okvire. O međunarodnoj vidljivosti i prepoznatljivosti ovog sajma govori i činjenica kako dolaze izlagači iz daleke Kine, Šri Lanke, Tunisa, Indije, i dobro nam znane Španjolske i Litve. Naravno ovdje će biti i uvijek prisutni izlagači iz Austrije, Nizozemske, Italije kao i susjednih zemalja, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Organizatori su ove godine bili vođeni idejom zajednice, odnosno cilja pružanja svim zainteresiranima mogućnost proširenja poslovnih veza i pogleda u sektoru turizma. Kroz tri dana sajma, očekuje se oko 15 tisuća posjetitelja i više od tisuću održanih poslovnih sastanaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PLACE2GO (@place2gomag)

U novom izdanju B2B segmenta programa, fokusiranog na poslovne odnose između tvrtki, uključuje stručna predavanja i panele. Prvog dana, paneli će se baviti temama poput 100Partmanizacije, zapošljavanja u turizmu, privlačenja sve zahtjevnijih gostiju, spremnosti za luksuzni turizam te održive budućnosti hrvatskog turizma. Drugog dana, na PLACE2GO sajmu, otvorit će se atraktivne teme kao što su putovanja s kućnim ljubimcima, LGBTQ+ turizam, putovanje za osobe s fizičkim hendikepom te vikend i motoristička putovanja. O tim temama će govoriti i televizijski voditelj Aleksandar Stanković s obzirom na njegovu zaljubljenost u motocikle. Treći dan sajma bit će otvoren za širu javnost, a iskusni putnici poput Putoholičara, Sarah & Darjana, Jurice Galić Juke i drugih podijelit će svoja iskustva s putovanja. Otvorit će teme o Crnoj Gori, Raji Ampat i zemlji ljudoždera – Papui Novoj Gvineji.

Prvi put u sklopu sajma održat će se i Travel Market s najvećim hrvatskim turističkim agencijama, poput Globtour Event, Mondo travel, Palma travel i Obzor putovanja. Posjetitelji će imati priliku ostvariti prigodne popuste prilikom uplate svojeg sljedećeg putovanja. Sedamnaest hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode predstavit će se na jedinstvenom štandu, dok će Croatia Airlines promovirati avionska putovanja na hrvatske destinacije po pristupačnim cijenama.

Ulaz na sajam je za sve posjetitelje besplatan, dok će se poslovni sastanci ugovarati putem aplikacije PLACE2GO.

Objavljeno: 16.siječnja 2024