Podravina

Između doline rijeke Drave i mađarske granice s jedne strane, te Bilogorja s druge strane, smjestila se Podravina koja na malom prostoru nudi razne atrakcije i brojne sadržaje.

Ludbreg, tzv. Centar svijeta, uz koji se vežu brojne legende i priče, pa tako i ona da je ovo središnja točka Zemlje, mjesto je važno i mnogim vjernicima zbog hodočašća. Zaljubljenicima u povijest, Ludbreg je pak zanimljiv zbog rimskih iskopina u samom središtu grada.

Na okolnim brežuljcima uzgaja se vinova loza. Danas su pak izrazito popularne Ludbreške vinske ceste, ujedno i biciklističke staze.

Prateći dravsku ravnicu, preporučujemo zaustaviti se u Koprivnici. Stara gradska jezgra jedinstvena je spomenička cjelina koja se sastoji od brojnih baroknih kuća i palača. Najviše ipak živne krajem ljeta, kada se u Koprivnici održava Renesansni festival. Ovaj povijesni spektakl jedan je od najvećih festivala srednjovjekovne tematike u ovom dijelu Europe i svake godine mami sve više posjetitelja. U neposrednoj blizini Koprivnice nalazi se pravi raj za kupanje, pecanje i odmor. Riječ je o Šoderici, umjetnom jezeru koje je s vremenom postalo omiljeno izletište tijekom ljetnih mjeseci, ali i hladnijeg dijela godine. Osim vodenih aktivnosti, ovo je mjesto za dugačke šetnje ili pak uživanje u promatranju divljih ptica. Prateći tok Drave dolazi se do Hlebina, malog mjesta velikih umjetnika naive, pravca u umjetnosti čiji su motivi najčešće bili upravo prikazi svakodnevnog života ovog kraja.
Posjet ovom kraju savjetujemo završiti u Đurđevcu, gradu u kojem se nalazi prava pustinja, nazvana Đurđevački pijesci. Za potpuni doživljaj preporučujemo posjet Hrvatskoj Sahari, ranču s devama i drugim životinjama.

Uskoro u ponudi i kuće u ovoj regiji!