Podravina

Između doline rijeke Drave i mađarske granice s jedne strane, te Bilogorja s druge strane, smjestila se Podravina koja na malom prostoru nudi razne atrakcije i brojne sadržaje.

Ludbreg, tzv. Centar svijeta, uz koji se vežu brojne legende i priče, pa tako i ona da je ovo središnja točka Zemlje, mjesto je važno i mnogim vjernicima zbog hodočašća. Zaljubljenicima u povijest, Ludbreg je pak zanimljiv zbog rimskih iskopina u samom središtu grada.

Na okolnim brežuljcima uzgaja se vinova loza. Danas su pak izrazito popularne Ludbreške vinske ceste, ujedno i biciklističke staze.

Prateći dravsku ravnicu, preporučujemo zaustaviti se u Koprivnici. Stara gradska jezgra jedinstvena je spomenička cjelina koja se sastoji od brojnih baroknih kuća i palača. Najviše ipak živne krajem ljeta, kada se u Koprivnici održava Renesansni festival. Ovaj povijesni spektakl jedan je od najvećih festivala srednjovjekovne tematike u ovom dijelu Europe i svake godine mami sve više posjetitelja. U neposrednoj blizini Koprivnice nalazi se pravi raj za kupanje, pecanje i odmor. Riječ je o Šoderici, umjetnom jezeru koje je s vremenom postalo omiljeno izletište tijekom ljetnih mjeseci, ali i hladnijeg dijela godine. Osim vodenih aktivnosti, ovo je mjesto za dugačke šetnje ili pak uživanje u promatranju divljih ptica. Prateći tok Drave dolazi se do Hlebina, malog mjesta velikih umjetnika naive, pravca u umjetnosti čiji su motivi najčešće bili upravo prikazi svakodnevnog života ovog kraja.
Posjet ovom kraju savjetujemo završiti u Đurđevcu, gradu u kojem se nalazi prava pustinja, nazvana Đurđevački pijesci. Za potpuni doživljaj preporučujemo posjet Hrvatskoj Sahari, ranču s devama i drugim životinjama.

Gorski kotar, često nazivan i “zelenim srcem Hrvatske”, teško nekoga može ostaviti ravnodušnim.Prostrana jezera omeđena gustim šumama i planinskim vrhovima čine sliku dostojnu najljepših razglednica. Upravo su Lokvarsko jezero i Jezero Bajer idealna destinacija za ljubitelje šetnji i biciklizma, a ljeti su i pravo mjesto osvježenja. Na ovom području nalazi se izvor rijeke Kupe,  jedno od najdubljih vrela u Hrvatskoj čija tirkizna boja očarava.

Veličanstvena priroda  Gorskog kotara izaziva strahopoštovanje, a u toće vas uvjeriti snažni huk slapova kanjona Kamačnik . Tu je i park Zeleni vir te Vražji prolaz, oboje stiješnjeni između nazubljenih stijena i potoka koji očaravaju svojom ljepotom.

Za još doživljaja čudesne prirode savjetujemo posjetiti Park šumu Golubinjak. Nenadmašan vidikovac na Bijelim i Samarskim stijenama, jednom od najimpresivnijih krajolika u cijeloj Hrvatskoj, oduševit će svakog tko ga posjeti.

Ovo atraktivno planinarsko odredište u stopu prati Nacionalni park Risnjak s čijih vrhova pogled seže preko cijelog kvarnerskog zaljeva, dok na suprotnoj strani vodi do bijelih vrhova Alpa.

Tko se nakon višednevnog istraživanja prirode zaželi nešto laganijeg tempa, tu su dvorci Frankopana i nekoliko centara za posjetitelje (primjerice, Velike zvijeri u Staroj Sušici). Sve ovo  zaokružit će boravak u Gorskom kotaru i potvrditi zanimljivosti ove posebne regije.

Uskoro u ponudi i kuće u ovoj regiji!