Ribafish je postao pravi Ličanin. Prvo smo ga početkom travnja prošle godine ugostili u najljepšoj vili u Lici (slobodna sam reći i jednoj među najljepšima na kontinentu) Villa Plitvice Sun u Udbini a zatim početkom ove godine u Gospiću u Kuća za odmor Manuela. Malo je reći kako su se Ribafish i Kasandra vratili s kojom kilom više. Kako ostati gladan u Lici? Nemoguće, pokušajte to! Bilo je tu na menu-u ličke janjetine, ličkog krumpira, sira I base lokalnih proizvođača, kobasica,…

Villa Plitvice Sun predivna je, prelijepa, izuzetno komforna i ekskluzivna vila koja se nalazi u Udbini s pogledom na Krbavsko polje i Velebit. Obitelj Tokić, vlasnici vile, izgradili su je u želji da i njihovo mjesto ima kvalitetan smještaj, ima nešto za pokazati i ponositi se. Vrlo skromna i radišna obitelj spremna je za svaki vid suradnje i dogovore, otvoreni su i željni da  svoj kraj dovedu čim više gostiju. U vili nedostaje jedino ptičjeg mlijeka, a vjerujem kada bi to tražili,vlasnik Željko bi i to pronašao za vas. Predivne, komforno uređene sobe, kreveti u kojima spavate kao na oblacima, odabir između vanjskog i unutarnjeg toplog  bazena, sauna a od nedavno u ponudi i whirlpool. I odmor u pravom smislu riječi može početi! Ako ipak želite malo istražiti destinaciju vlasnici su za vas pripremili i bicikle. Na manje od sat vremena udaljenosti možete odabrati želite li posjetiti Nacionalni park Plitvička Jezera, Baraćeve špilje, Izvor rijeke Gacke ili se uputiti do grada Zadra i popiti kavica na rivi.

Ribafish i Kasandra Vilicom kroz Hrvatsku, pripremali su razne delicije od ličkih proizvoda, brčkali se u bazenu, posjetili lokalne proizvođače najkvalitetnijih sireva, mesa, pojeli najbolju pizzu u Lici u Ruspanteu.

Udbina, Lika: Mjesto gdje ćete zaboraviti na brige i nauživati se svježeg zraka

 

Početkom siječnja, Ribafish i Kasandra posjetili su Gospić i našu Kuću za odmor Manuela. Lička zima nije više onako jaka kao nekada pa nije bilo niti puno snijega za potpuni užitak. Uz Ribafisha i Kasandru naši, njihovi gosti bili su i Mihaela i Vedran Seasoned with love. Bio je to ponovno jedan kulinarski vikend, malo roštiljanja, malo peke, janjetine, ličkog krumpira,…

Đurđica I Ivan, naši domaćini, vlasnici Kuće za odmor Manuela, potrudili su se da nam gosti uživaju u svakoj minuti. Obišli su Gospić, Muzej Nikole Tesle, te lokalnu predivnu suvenirnicu Zera. Zera je divna suvenirnica u kojoj sve što kupite je autentično, lokalno i domaće. Ima tu od prirodne kozmetike, domaćeg meda, džemova, sira, nakita, majica, torbi s natpisima. Jednostavno poželjet ćete sve ponijeti sa sobom.

Kuća za odmor Manuela predivno je imanje s tri drvene kuće ukupnog kapaciteta do 16 osoba, velikom sjenicom s roštiljem i ljetnom kuhinjom a upravo je u završnoj fazi izgradnja spa zone (saune i whirlpool-a) i bazena. Poseban je ugođaj spavati u drvenoj kući, udisati svježi lički zrak i kupati se u bazenu  s pogledom na Velebit. Đurđica I Ivan, vlasnici, učinit će da vaš odmor bude doista ispunjen, zanimljiv i lijep.