Tunel Grič u Zagrebu od sutra dobiva novu svrhu – naime u njemu će se održati Wine&Walk festival Zagreb Underground!

Prvotno izgrađen tijekom Drugog svjetskog rata, prije čak 79 godina, u novijoj povijest, od 2016. kada je otvoren za javnost, dobio je novu ulogu, najčešće onu zabavnu, društvenu i kulturnu. Tako se nakon odvijanja Adventa, u zagrebačkom najpoznatijem tunelu, sprema nova manifestacija, jer svoja najbolja vina pripremaju izložiti brojni vinari, ali i drugi proizvođači hrvatskih specijaliteta. Organizatori najavljuju ponudu od više od 200 hrvatskih vina uz brojne OPG-ove.

Zagreb Underground zapravo je prvi gastro-enološki festival pod zemljom u Hrvatskoj, koji će se odvijati od 12. do 14. travnja, od 15 do 22 sata. Iza ove ideje krije se Paula Kovačić, koja je bila potaknuta sličnim praksama u svijetu.

Za ovu prigodu duž svih 350 metara tunela Griča, odvijat će se i pravi vizualni i svjetlosni spektakl, koji će cijeli događaj podići na jednu razinu više. Ulaz je moguć samo uz prethodnu kupovinu ulaznica, a posjetitelji će se kretati jednosmjerno od Mesničke do Radićeve ulice. Događaj ima još jednu pozitivnu stranu jer će se dio prihoda od ulaznica izdvojiti za humanitarnu pomoć. Svi vi koji se nalazite u Zagrebu i okolici uputite se do tunela Grič, a oni koji dolaze izdaleka pronađite ugodan smještaj u Zagrebu i okolici i posjetite oba dana događaja. Samo zapamtite, ne sjedajte za volan pod utjecajem vinske kapljice!

Objavljeno: 11. travnja 2024.