Mnogi zaljubljenici u brzine i rally automobile, željni adrenalina, uskoro će doći na svoje jer stiže WRC Croatia Rally. Rally je naziv za cestovno natjecanje koje se vozi  u cijelosti ili djelomično na cestama otvorenim za normalan promet, a imaju natjecateljski element koji se temelji na točnom mjerenju vremena, navigaciji, pouzdanosti vozila, izdržljivosti ili sposobnosti vožnje, odnosno bilo koja kombinacija po izboru organizatora.

Vrhunski svjetski sportski događaj koji okuplja gledatelje i navijače iz cijeloga svijeta, održat će se po četvrti put u Hrvatskoj, projicirajući sliku naše zemlje kao vrhunske turističke i sportske destinacije milijunima gledatelja.

Upravo zbog toga Dino Deljkić, tajnik rallya, tvrdi kako je WRC Croatia Rallyja više od sporta, kako gledatelji koji prate ovo natjecanje u prosjeku troše 371 euro dnevno, dok se njih 30 % vraća se u destinaciju u kojoj se rally održavao.

Prvi pobjednik hrvatskog izdanja utrke, bio je Francuz Sebastiena Ogiera, dok se u drugoj sezoni na pobjedničko postolje popeo Kalle Rovanpere iz Finske. Prošle godine prvo mjesto uzeo je Elfyn Evans iz Škotske.

Rally kreće od četvrtka 18. travnja kada je predviđen Shakedown i Ceremonijalni star, a već sljedećeg dana, dakle 19. travnja slijedi osam brzinskih ispita na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije.

Veliko finale predviđeno je za nedjelju, 21. travnja, a vozit će se na cestama Varaždinske, Krapinsko-zagorske županije, dok će Ceremonijalni cilj biti u Zagrebu. Ulaznice su već krenule u prodaju, stoga budite brzi kao i rally vozači, osobito za ugrabiti najbolji smještaj, kojega može pronaći na našim stranicama!

Objavljeno: 29. veljače 2024