Bilogora

Bilogorska regija pravi je dokaz koliko je kontinentalna Hrvatska svestrana i uvijek spremna iznenaditi.

Ovo prostrano gorje koje se sastoji od niza humaka slovi za najnižu, ali ujedno i najdulju goru u Hrvatskoj, što je čini idealnom za bicikliranje. Idilične rute prolaze kraj starinskih klijeti od kojih su mnoge pretvorene u vinarije, a na ovom području je i velik broj uređenih planinarskih staza.

Daruvarsko područje karakterizira jedno od najtamnijih neba u Hrvatskoj zbog čega se u blizini, na obroncima Papuka, nalazi Park tamnog neba “Vrani kamen.” Astronomi, astrofotografi i drugi zaljubljenici u istraživanje neba nikako ne smiju propustiti ovu atrakciju.

U Daruvaru se nalazi i Adam, 240 godina staro stablo Ginka, čije žuto jesensko lišće i dan danas oduševljava jednako lokalce, sve posjetitelje. Ginko je inače najstarija vrsta stabla u svijetu koja se može pohvaliti suživotom s dinosaurima, odnosno prvi primjerci mogli su se pronaći još prije 200 milijuna godina. Tu su i poznate Daruvarske toplice, nekadašnje rimske terme u koje danas dolaze brojni posjetitelji iz cijele Hrvatske.

Na jugu, preklapajući se s Moslavinom, nalaze se Zeleni vrtovi Poilovlja. To su močvarna prostranstva okružena pitomim obroncima obraslim šumama, selima, vinogradima, bujnom vegetacijom i raznolikim životinjskim svijetom.

Manje je poznato kako se u Bjelovaru, nalazi Trg E. Kvaternika, koji je više puta proglašavan najljepšim trgom kontinentalne Hrvatske. I sam Bjelovar je proglašen trećim najljepšim gradom kontinentalne Hrvatske. U ovom najmlađem hrvatskom gradu svatko može pronaći nešto za sebe: cijele godine u Bjelovaru se održavaju sportske i kulturno zabavne manifestacije, književni i kazališni susreti, plesna natjecanja i sl.

Najpopularnije kuće za odmor na području Bilogore:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.