Gorski kotar

Gorski kotar, često nazivan i “zelenim srcem Hrvatske”, teško nekoga može ostaviti ravnodušnim.Prostrana jezera omeđena gustim šumama i planinskim vrhovima čine sliku dostojnu najljepših razglednica. Upravo su Lokvarsko jezero i Jezero Bajer idealna destinacija za ljubitelje šetnji i biciklizma, a ljeti su i pravo mjesto osvježenja. Na ovom području nalazi se izvor rijeke Kupe,  jedno od najdubljih vrela u Hrvatskoj čija tirkizna boja očarava.

Veličanstvena priroda  Gorskog kotara izaziva strahopoštovanje, a u toće vas uvjeriti snažni huk slapova kanjona Kamačnik . Tu je i park Zeleni vir te Vražji prolaz, oboje stiješnjeni između nazubljenih stijena i potoka koji očaravaju svojom ljepotom.

Za još doživljaja čudesne prirode savjetujemo posjetiti Park šumu Golubinjak. Nenadmašan vidikovac na Bijelim i Samarskim stijenama, jednom od najimpresivnijih krajolika u cijeloj Hrvatskoj, oduševit će svakog tko ga posjeti.

Ovo atraktivno planinarsko odredište u stopu prati Nacionalni park Risnjak s čijih vrhova pogled seže preko cijelog kvarnerskog zaljeva, dok na suprotnoj strani vodi do bijelih vrhova Alpa.

Tko se nakon višednevnog istraživanja prirode zaželi nešto laganijeg tempa, tu su dvorci Frankopana i nekoliko centara za posjetitelje (primjerice, Velike zvijeri u Staroj Sušici). Sve ovo  zaokružit će boravak u Gorskom kotaru i potvrditi zanimljivosti ove posebne regije.

Najpopularnije kuće za odmor u Gorskom kotaru: