Karlovačka regija

Na relativno malom prostoru karlovačke regije skupilo se dovoljno prirodnih i kulturnih destinacija vrijednih višednevnog istraživanja i uživanja.

Oni koji sanjaju o slikovitim vidicima, pronaći će ih na vrhu Kleka—jedne od najatraktivnijih planinarskih destinacija u Hrvatskoj. Priroda se pobrinula i za dozu tajnovitosti– kamene litice Đulinog ponorai stjenoviti ukrasi Baraćevih špilji, muzeja koji priroda stvara milijunima godina, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Da je Karlovac grad na četiri rijeke znaju svi, no manje je poznato je da je ovo područje pravi mali slatkovodni kupališni raj. Mrežnica, Korana, Kupa i Dobra, osim za ljetna osvježenja, izvrsne su i za avanturističke raftinge i kajakarenje.

U Karlovcu možete posjetiti i slatkovodni akvarij Aquatika, idealan za izlet s djecom. Preporučujemo i bajkovite Rastoke u Slunju koje stoje poput vrata u čarobni svijet plitvičkih slapova te nude prekrasnu novouređenu šetnicu do izvora Slunjčice.

Preporučujemo posjetiti i Ivaninu kuću bajki, smještenu u Ogulinu, koja će vas kroz interaktivne i multimedijske sadržaje odvesti na višesatno putovanje svijetom čarolije.

Na karlovačkom području postoji i nekoliko dobro očuvanih utvrda: stari grad Ozalj, dvorac Bosiljevo, Frankopanski kaštel, stari grad Dubovac i Stari grad Novigrad na Dobri samo su neki od njih čija arhitektura pobuđuje maštanje o minulim vremenima.