Lika

Iako je područje Like jedno od najrjeđe naseljenih područja u  Hrvatskoj, ovo je ujedno jedno od najljepših mjesta u našoj zemlji.  Lika je prostor netaknute prirode koji možemo nazvati jednim velikim muzejom prirode na otvorenom.

Na gotovo 5000 m2 nalaze se čak tri nacionalna parka i jedan park prirode. NP Plitvička jezera, NP Sjeverni VelebitNP Paklenica i PP Velebit. No, ti parkovi nisu rezervirani samo za iskusne planinare ili penjače. Svaki od njih ima svoje poučne staze, kraće šetnice koje mogu prolaziti i djeca, ali i  edukativne centre u kojima se mogu doznati zanimljivosti o životu u Lici.

Lika, naravno, nudi još puno više od prirodnih ljepota.  Iz godine u godinu ovaj se kraj sve više razvija u sadržajno- turističkom pogledu, a smještajni kapaciteti sve su kvalitetniji te su rađeni po mjeri gosta.

U Lici je posljednjih godina izrazito razvijena i gastronomska scena. Uz lokalne OPG proizvođače, tu su i restorani s izvrsnom domaćom kuhinjom koji nude specijalitete poput ličkog sira, raznih jela s divljači, slastice od meda, kao i svježu pastrvu, janjetinu, najbolji lički krumpir.

Za one željne kulturnog sadržaja, tu je multimedijalni centar Nikole Tesle, u Smiljanu, a Ličani nisu zaboravili ni na ponudu sportskih aktivnosti.

Za one željne adrenalina i avanture tu je brdski biciklizam, vožnja terencima, terensko jahanje, planinarenje, ribolov, vožnju kanuima, adrenalinski parkovi…

Najpopularnije kuće za odmor u Lici: