Zagrebačka regija

Najveća prednost zagrebačke regije je u tome što u jednom trenutku možete uživati u raznovrsnoj ponudi metropole, a već na pola sata vožnje naći ćete se u nekom od pitoresknih gradića ili pak okruženi šumom i mirnom prirodom.

Od popularnog Samobora, omiljenog izletišta brojnih Zagrepčana, u kojemu, uz odlične krem šnite, možete uživati i u baroknoj arhitekturi i pogledima na obronke samoborskog gorja, do Žumberačkog gorja koje krije jednu od najljepših riječnih dolina – Dolinu Slapnica.

Otkrijte i neodoljiv šarm gradića Jastrebarsko s velikim Erdodijevim parkom uz istoimeni dvorac. Na gotovo jednakoj udaljenosti između Zagreba, Karlovca i Siska, nalazi se Pokupsko, gradić  okružen brdovitim Vukomeričkim goricama koje će vas oduševiti vidicima.

Priču o “goricama” u zagrebačkoj regiji nemoguće je završiti a da ne spomenemo Svetog Ivana Zelinu i poznatu vinsku cestu koja, osim bogate gastro i eno ponude, nudi savršenu biciklističku destinaciju, ali i lagane planinarske staze i šetnje netaknutom prirodom.

Idete li iz Zeline prema Zagrebu, posjetite dvorac i park Lužnica u kojem se nalazi preko 400 godina stara županijska platana.

Za ljubitelje prirode u zagrebačkoj je regiji neizostavan pohod na Medvednicu i Medvedgrad. Tamo vas čekaju brojne staze i planinarski domovi, šetnja mističnom špiljom Veternicom ili pak posjet najvećem slapu ove planine—9 metara visokom Sopotu.